Feestelijke afsluiting lustrum Avond4Daagse Middag-Humsterland

GARNWERD

Met extra uitdagende routes op de laatste avond in Garnwerd is het eerste lustrum van Avond4daagse Middag-Humsterland donderdag succesvol afgesloten.

De organisatie heeft het de lopers niet makkelijk gemaakt. De 10 km lopers werden met een bus op een verlaten landweggetje gedropt en werden uitgedaagd om de envelop met de route dicht te houden en op hun gevoel terug te lopen. De kortste route was 10 km maar menig loper heeft wat extra kilometers gemaakt. De 5 km lopers kregen een speciaal gemaakte Middag-Humsterland bingokaart mee en moesten door het hoge gras verschillende objecten zoeken om bij terugkomst een welverdiend ijsje in ontvangst te nemen. Vier zonovergoten avond had de organisatie van de Avodn4daagse geregeld voor haar eerste lustrum waaraan ruim 400 lopers deelnamen. De eerste twee avonden in Oldehove en Kommerzijl brachten de lopers over boerenerven en mooie ommetjes die menig loper nog nooit eerder ontdekt had. De stemming was opperbest en bij binnenkomst riepen een hoop lopers dat het “een makkie” was. De benen werden op de derde avond in Ezinge al iets zwaarder, maar na een dansje bij het optreden van de popschool bij de start waren de benen weer soepel.

Vogelkijkhut

De route in Ezinge bracht de lopers onder meer langs een vogelkijkhut waar Foppe Voogd met zijn trompet flink wat energie in de lopers blies. Met verzoeknummers van K3 tot Guus Meeuwis en Ede Staal marcheerde iedereen vrolijk verder. De laatste avond in Garnwerd was extra uitdagend én leuk. “Dit was de leuke avond ooit!” riep een jongen die bij binnenkomst voor het 5 e jaar op rij een 4daagse-medaille in ontvangst kon nemen. Alle 10 km lopers kwamen na de dropping ook weer veilig op het startpunt. Alle 5 km lopers kregen een welverdiend ijsje wanneer ze hun volle bingo-kaart inleverden. Terwijl dj John de sfeer er lekker in hield voor het publiek, stapte de laatste loper om 21.30 uur met luid applaus over de eindstreep. “Wat wonen we toch in een prachtig mooie regio” was de reactie van menig loper. Het Middag-Humsterland liet zich van haar mooiste kant zien de afgelopen dagen. Prachtige vergezichten over de dijk, bloeiende bermen en slingerweggetjes door de weilanden. Een groot aantal boeren gooide de hekken van hun weilanden open, lieten de kinderen even bij de koeien kijken en voorzagen de lopers van een bekertje ranja en wat lekkers. Er is volop genoten van de natuur en de gastvrijheid van de Groningers...

Auteur

ggeersing