Museum Wierdenland in Ezinge luidt de lente van 2016 in

EZINGE

De fietsexcursies en de gruttotochten vanuit Museum Wierdenland gaan weer van start.

Zondag 8 mei is er de eerste gruttotocht van 2016: om 14.00 uur starten de deelnemers vanuit het museum. Een tocht met een deskundige vogelgids. Onder zijn leiding wordt de grutto in het wierdenland bekeken. Tijdens een wandeling van ongeveer anderhalf, twee uur vertelt de gids alles over het gedrag van deze vogel. Kosten: 8 euro inclusief entree museum en koffie/thee. Museumkaart 3 euro. Opgave via boekingen@wierdenland.nl. Iedere derde zaterdag van de maand, van mei tot september, organiseert Museum Wierdenland een fietstocht door het wierdenland onder leiding van een deskundige en enthousiaste gids. In een niet al te grote groep wordt het landschap verkend. De gids vertelt over het waarom van de bochtige wegen en kromme sloten, zo kenmerkend voor het landschap met haar wierden en dijkjes. Tijd: zaterdag 21 mei om 13.30 uur. Opgave via boekingen@wierdenland.nl. Fietshuur is via museum mogelijk

Auteur

ggeersing