Nieuwe expositie in museum Wierdenland

REGIO

Zaterdag 9 april wordt de tentoonstelling Vergezichten in museum Wierdenland te Ezinge geopend.

Acht noordelijke kunstenaars exposeren hun werk in ons museum met als thema Groningse landschappen en zeegezichten. De tentoonstelling maakt deel uit van de kunstmanifestatie De Klassieke Salon in 20 musea in Friesland, Groningen en Ost-Friesland, en wordt georganiseerd door de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen in verband met haar 10-jarig bestaan. In museum Wierdenland exposeren Aly van der Wal, Ilse Brul, Mineke Gravers, Gerda Praamstra, Aaltje van der Velde, Hilda Snoeijer, Maike van der Kooi en Klaas Werumeus Buning. Rondom Vergezichten zijn diverse activiteiten georganiseerd, zoals op 4 juni een workshop Landschapschilderen door Aly van der Wal. De expositie Vergezichten is tot en met 19 juni 2016 te zien.

Auteur

ggeersing