Stropdassen Sliert van Kloosterburen tot Maastricht

REGIO

Rond oktober 2016 gaat Lichel van den Ende, beeldend kunstenaar in Community Art uit Den Haag, zichzelf overtreffen door 247.000 stropdassen op 1 dag te leggen tussen Kloosterburen, Groningen en Maastricht.

Twee uitersten in Nederland, 360 km lang. Met medewerking van de dorpen, dan wel verzamelaars van stropdassen zal op de lijn van de straatweg dit project een verbinding maken tussen twee vriendinnen van Lichel, die uit Den haag zijn verhuisd naar Kloosterburen en Maastricht. Deze verbinding staat voor een grenzeloze vriendschap welke iedereen kan ervaren. Zoals bij zijn vorige projecten, het verzamelen van bijvoorbeeld handschoenen, zakdoeken, knopen, zal iedereen kunnen deelnemen met het uitgangspunt dat iedereen wel een afgedankte stropdas kan organiseren. Er zijn nu verzamelpunten nodig, coördinatoren en veel enthousiasme: een verbindingsgevoel vindt plaats. De sliert van stropdassen zal na deze manifestatie in een groots kostuum/object worden gepresenteerd. Na de start dit jaar liggen reeds 7000 stropdassen bij diverse particulieren.

Auteur

ggeersing