Nieuwe expositie in museum Wierdenland Ezinge

EZINGE

‘Een Kunstenaarsfamilie, verbonden met Middag-Humsterland en de Groninger kunstkring De Ploeg’ is van 24 januari tot en met 27 maart 2016 in museum Wierdenland te bewonderen.

De kunstenaarsfamilie Braaksma/Heerikhuizen wortelt in Middag-Humsterland en kent een kunstenaarstraditie die begon met beeldend kunstenaar Turi Braaksma in1963 bij de Groninger Kunstkring De Ploeg. De familie telt musici en kunstenaars van allerlei disciplines: beeldende kunst, theater, knipkunst, muziek, zang, dans. Op deze gevarieerde expositie zijn prachtige schilderijen, drukwerken, knipkunstwerken en stempels te zien. Rond de expositie worden in het museum diverse workshops, lezingen, en concerten in het museum georganiseerd. Op 24 januari geeft Gertie Jaquet een stempelworkshop voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Daarnaast is er schaduwtheater (7 februari), een lezing en concert (28 februari), en een collageworkshop (27 maart). Voor actuele informatie: www.wierdenland.nl).

Auteur

ggeersing