Vitaliteit, gezonde(re) leefstijl en hardlopen in Groningen en Drenthe

REGIO

Voor wie hecht aan een gezonde(re) leefstijl en de vitaliteit wil verhogen, is een cursus hardlopen bij Lopenenzo een verantwoorde keuze.

In kleine groepen leert de cursist de basis van efficiënt hardlopen, waarbij de beleving centraal staat. "Onze aanpak kenmerkt zich door eerlijke, enthousiaste en inspirerende trainingen in de kop van Drenthe, rondom de stad Groningen en elders in de provincie. Ruim 300 cursisten hebben tot nu toe mogen ervaren wat de positieve effecten zijn van runningtherapie en het reguliere cursusaanbod bij Lopenenzo", aldus trainer Hink Slagter. "De trainers nemen je op een inspirerende en motiverende wijze mee in een verandertraject, waar wekelijkse successen bijdragen aan een gezondere leefstijl en verfijnde trainingsbeleving. Successen moet je vieren”, aldus trainer Hink Slagter. "Voor de één zijn we een “stok achter de deur”, voor de ander een rem. Hink: “Veel beginnende of herintredende hardlopers willen te snel en te veel in te korte tijd. Dat werkt blessures en energieverlies in de hand."

Schiermonnikoog

Alle cursussen van Lopenenzo in Groningen en Drenthe worden gezamenlijk afgesloten met een dagje Schiermonnikoog voor een duurloop van 30 of 60 minuten. "De eerste week van het nieuwe jaar starten we weer cursussen voor hardlopers. Alle cursussen duren 10 weken en vinden plaats in de avonduren. Zo zijn er cursussen voor absolute beginners of 'herintreders' die toe werken naar 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Dit staat gelijk aan 4 a 5 kilometer." Aan de hand van schema wordt drie keer per week getraind, waarvan twee keer onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. "Wanneer je minimaal 30 minuten achterelkaar kunt hardlopen, zijn de groepen voor gevorderden de ideale opstap naar het volle uur. Naast het uitbouwen van je conditie wordt aandacht besteed aan verschillende trainingsvormen, looptechnieken en motivatieprocessen."

Sfeer

“In een cursus van Lopenenzo start iedereen gelijktijdig en ben je medeverantwoordelijk voor de sfeer”, aldus trainer Karel Jonker. "Het cursusaanbod van Lopenenzo sluit echter perfect aan op het lokale en regionale verenigingsaanbod. Daarna kun je kiezen voor een vervolgcursus, zelfstandig lopen of aansluiten bij een hardloopvereniging in de regio." Lopenenzo ondersteunt hardlopers met bootcamptrainingen. "Onder de naam Woodcamp ervaar je een full-body workout. De samenstelling van de groepen is wisselend. “We zijn laagdrempelig en we bedienen graag mensen die bewust aan hun vitaliteit willen werken”, aldus Slagter. Ook niet hardlopers kunnen aansluiten bij de Woodcamps. Voor meer info en aanmelden: info@lopenenzo.nl of zie www.lopenenzo.nl

Auteur

ggeersing