Streekmarkt met poffert-bak-wedstrijd Verhildersum

LEENS

Landgoed borg Verhildersum houdt zaterdag 16 januari tijdens de streekmarkt een poffert-bak-wedstrijd. Een deskundige jury zal dan bepalen wie de lekkerste en meest bijzondere poffert van Groningen heeft gebakken.

De poffert hoeft niet persé volgens een bestaand recept te worden gemaakt. Het mag ook ‘out-of-the-box’. Dus bijvoorbeeld met fruit, groenten, kruiden, of hartig. Deelnemers kunnen hun zelfgebakken poffert om 10.30 uur inleveren bij de Museumboerderij. Om 11.00 uur worden de pofferts geproefd en beoordeeld door de jury. De jury bestaat uit bakker Dick Peters, chefkok Wicher Werk en directeur Gerrit Alssema. Een deskundige en aansprekende jury. Om 11.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. De hoofdprijs bestaat uit een pakket met producten van de markt, ter waarde van 50 euro. Voor meer informatie en aanmelding: info@verhildersum.nl

Standhouders

Natuurlijk is de streekmarkt ook voor niet-bakkende bezoekers de moeite waard. In de boerderij presenteren twintig standhouders hun bijzondere kwaliteitsproducten. Van boerenkaas tot zoute haring, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Alles om een heerlijke winterse maaltijd mee te bereiden of gewoon om lekker van te snoepen. Of voor een bijzonder cadeautje. Proeven van de pofferts kan natuurlijk. De Streekmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur in de boerderij van museum Landgoed Verhildersum te Leens.

Auteur

ggeersing