Kinderen spelenderwijs leren luisteren naar hun lichaam

LUTJEGAST

In Lutjegast wordt zaterdagmiddag 8 september een gratis introductieworkshop gehouden van de methode ‘Reis door het Lichaam’. De intentie van het educatieve programma is het stimuleren van lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde bij kinderen middels mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen.

Met het lichaam als kompas, worden kinderen in staat gesteld keuzes te maken die hun gezondheid en welzijn dienen. Het is ontwikkeld voor het primair onderwijs, kinderopvangcentra, bewegingsdocenten, kindercoaches en hulpverleners. Eenieder die geïnteresseerd is in creatieve manieren van het begeleiden en onderwijzen van kinderen is welkom tijdens deze introductieworkshop.

Jong geleerd is oud gedaan!

Esther Arends (37 jaar) uit Rotterdam is de grondlegger, auteur en trainer van Reis door het Lichaam. De methode is gebaseerd op haar eigen werkervaring met kinderen, alsmede haar persoonlijke levenservaring. Arends: “Na het zelf ervaren hebben van burn-out klachten ben ik er achtergekomen hoe belangrijk het is om te luisteren naar mijn lichaam. Het lichaam is namelijk een organisme dat weet. Omdat mij dit als kind nooit geleerd is ben ik er via de ‘harde’ weg, op latere leeftijd, achtergekomen. Dit motiveerde mij een educatief programma te ontwikkelen waarbij kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met de wijsheid van hun lichaam en op de signalen van hun lijf leren vertrouwen. Jong geleerd is oud gedaan!” Er is tevens een gelijknamig Nederlands- en Engelstalig boek verschenen.

De introductieworkshop vindt plaats van twee tot vier uur ‘s middags in Dorphuis het Kompas in Lutjegast.

Voor info en aanmelden zie http://www.reisdoorhetlichaam.nl of stuur een e-mail naar info@reisdoorhetlichaam.nl