Bruining wint laatste sponsorvlucht

OPENDE

De laatste sponsorvlucht voor de duiven van de leden van Postduivenvereniging Naar Huis Opende vond zaterdag plaats. Er waren 10 liefhebbers met duiven van de partij.

In totaal gingen 281 duiven van afdeling Friesland naar de lossingsplaats in Belgie. Dit keer naar Heusden-Zolder op een afstand hemelsbreed van ongeveer 244 kilometer van Opende. Het was een mooie dag en de duiven konden zaterdagmorgen om half negen worden losgelaten. Met een zuidwesten wind in de rug vlogen ze naar huis. De snelheid van de eerste duif was bijna 100 kilometer per uur. Deze keer was dat een duif van Menco Bruining uit Opende, voor Kapsalon Kreatief. De duif kwam om 2 minuten voor 11 op het hok terug. Een mooie afsluiting van een goed seizoen voor Menco. Broer Fokke behaalde deze zaterdag de 2de plaats door om 1 minuut voor 11 zijn eerste duif terug te krijgen. Een fraai resultaat voor ploeg Evert Hoveniersbedrijf. Ploeg Slagerij Huizinga bleef stevig op de eerste plaats door goede klasseringen van de duiven van Sjaak van der Wal en Aant Veenstra. Hoewel de duiven van Wim Huisman uit Grootegast en Klaas Blaam uit Marum vreselijk hun best hadden gedaan moest ploeg IJtsma Livingworld genoegen nemen met een tweede plaats. Jan de Boer uit Lutjegast zorgde ervoor dat Bert Schuil Hoveniersbedrijf op deze laatste wedstrijddag toch nog beslag legde op de derde plaats. De punten die Henk van der Veen uit De Wilp behaalde waren niet voldoende voor Remon Waterbehandeling. De ploeg zakte uit de top drie van het klassement en kreeg geen plekje op het podium. Zo is er een eind aan het vliegseizoen gekomen. De duiven gaan de rustperiode in. De rui is aan de gang en ze krijgen een nieuw verenkleed. De eindstand van het sponsorklassement:
  1. Slagerij Huizinga                          6473 pnt
  2. Ytsma Livingworld                       6048 pnt
  3. Bert Schuil Hoveniersbedrijf     4605 pnt
  4. Remon Waterbehandeling         4524 pnt
  5. Evert Hoveniersbedrijf               3936 pnt
  6. Kapsalon Kreatief                        3845 pnt
  7. Impact Advies                               3732 pnt
  8. Zonwering de Vries                      2338 pnt
Kijk voor foto’s, uitslagen en ander nieuws op de Facebookpagina van PV Naar Huis Opende.  

Auteur

Redactie