GL, D66 en CU: fietsroute tussen Leek en Groningen langs Oostwold

OOSTWOLD GroenLinks, D66 en ChristenUnie willen dat het nieuwe provinciebestuur van Groningen zich inspant voor een fietsroute tussen Leek en Groningen aan de noordkant van de A7.

GroenLinks, D66 en de ChristenUnie in Provinciale Staten van Groningen vinden dat het nieuwe fietspad tussen Leek en Groningen het beste langs het dorp Oostwold kan worden aangelegd. De route aan de noordkant van de A7 is voor veel fietsers een aantrekkelijkere route dan een fietspad ten zuiden van de snelweg en kan goed gecombineerd worden met de aanleg van de zonnewal.

Afgelopen najaar bespraken Provinciale Staten de aanleg van het fietspad. Toen bleek dat er niet genoeg geld was voor de noordvariant. Dat willen de partijen na de verkiezingen anders zien. GroenLinks, D66 en de ChristenUnie zijn groot voorstander van meer en betere fietsroutes omdat fietsen volgens hen niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook heel belangrijk is voor de bereikbaarheid van de Stad en de regio.

Volgens hen moet het provinciebestuur dat na de verkiezingen zal worden gevormd ambitieus zijn en meer investeren in fietsverbindingen. Er zijn veel plannen voor het aanleggen, verbeteren en veiliger maken van fietspaden in de provincie Groningen. Om al die plannen mogelijk te maken is tot wel acht miljoen euro per jaar nodig.