Bibliotheken vieren De Boekenweek met sterke vrouwen

WESTERKWARTIER - Boekenliefhebbers opgelet! Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart is het weer tijd voor de Boekenweek. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. In de Groningse Bibliotheken staan bijzondere, sterke en inspirerende vrouwen van vroeger en nu centraal. Benieuwd wie? Kom langs bij een vestiging in de buurt om meer te weten te komen over deze lokale bekendheid.

Vrijwel alle Groningse bibliotheken vieren de Boekenweek. In de bibliotheken is tijdens de Boekenweek een speciale plek ingericht met een kleine tentoonstelling over een bijzondere vrouw uit de regio. De kleine tentoonstelling is gerealiseerd in samenwerking met De Verhalen van Groningen. Daarnaast is er een aanvullende podcast te beluisteren over een (andere) lokale heldin. In de bibliotheken in het Westerkwartier staat onder andere Anne van Ewsum centraal in de kleine tentoonstelling. De podcast in deze bibliotheken gaat onder andere over Beelke van Rasquert: ‘Vrouwe van Nienoord’, in de 16e eeuw de machtigste vrouw van de Ommelanden en een keiharde zakenvrouw die er alles voor deed om het testament van haar neefje ongeldig te laten verklaren. Naast een podcast en een kleine tentoonstelling is er een speciale tafel ingericht vol titels rondom het thema De moeder de vrouw.

In Leek verzorgt beeldhouwer Natasja Bennink uit Ezinge op donderdagavond 28 maart een lezing waarin zij vertelt over de vrouw in de kunst en over hoe zij de kracht en kwetsbaarheid van de vrouw verbeeldt in brons.