DA Leek en Zuidhorn checken cholestrol

LEEK/ZUIDHORN - DA heeft aandacht voor de gezondheid. Daarom kan vanaf nu bij vestigingen van DA in Leek en Zuidhorn bekeken worden hoe het met het cholestrolgehalte in het bloed zit.

Iedereen heeft cholesterol nodig. Maar een hoog cholesterol is een risico voor hart- en vaatziekten. De DA-drogist geeft daarom de mogelijkheid om het cholesterol te checken. Binnen een paar minuten kan worden ingeschat of het cholestrolniveau goed is.

Op basis van de uitslag van de meting krijg je van de deskundige DA drogisten een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgacties. Als de drogist mensen met een verhoogd cholesterol tijdig opsporen, kunnen zij onnodige gezondheidsrisico’s voorkomen. Afhankelijk van de uitslag, krijgen klanten na de meting een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgstappen. Met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken kun  namelijk stappen gemaakt worden om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. De DA-drogist ondersteunt daar graag bij. In de winkel kan gevraagd worden naar de mogelijkheden.