Nieuwe tenues voor BV DUNK

ZUIDHORN - Twee teams van Basketbal Vereniging Dunk spelen hun wedstrijden voortaan in nieuwe tenues. Het gaat voorlopig alleen nog om U18 en U14. De aanschaf van de nieuwe tenues is mogelijke gemaakt door sponsoring van Boekhandel Schoelier te Zuidhorn, kledingleverancier Gear4Teams te Almere en vanuit een bijdrage van de eigen Activiteitencommissie.

BV Dunk is de enige basketballvereniging in het Westerkwartier, gevestigd in Zuidhorn en traint en speelt in de sporthal van de Brede school de Noordster, dicht bij het station.

Jarenlange wens

,,We zijn heel erg blij met de nieuwe kleding”, vertelt penningmeester Marit Sinnige. ,,Het is al een jarenlange wens van het bestuur om de oude kleding uit 2006 te vervangen. Daar staan nog namen op van sponsors die al lang uit beeld zijn. Het nieuwe tenue ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het shirt is ook nog eens omkeerbaar, zodat we nooit meer reservetenues nodig hebben. Als coach van U14 vind ik dat heel handig. En het zorgt ook nog voor extra ruimte in onze materiaalkast.”

Gear4Teams

De door sponsor/leverancier Gear4Teams gebruikte laserdruktechniek zorgt ervoor dat de logo’s en nummers onderdeel zijn van de stof en niet op de stof gedrukt zijn. Dit voorkomt irritatie aan de huid. Gear4Teams heeft ook een webshop voor Dunk clubkleding opengesteld. Leden kunnen hier bijvoorbeeld een Dunk sweatshirt of een inspeel shirt aanschaffen. Een percentage van de opbrengst gaat naar de clubkas.

Ontwerp

Sponsors Udo en Jellie Schoelier van Boekhandel Schoelier te Zuidhorn hebben samen met ouders uit de Activiteitencommissie en het bestuur een stem gehad in het ontwerp. ,,We wilden natuurlijk een kwalitatief goed product, maar het oog wil ook wat, zeker als je vaak op de eerste rij zit om zoonlief met zijn team te zien spelen bij U18”, aldus Udo Schoelier. Ook Martijn Woddema, coach van U18, drukte zijn stempel op het ontwerp. ,,Ik heb het eerste voorstel van de leverancier dat gebaseerd was op ieders wensen nog wat aangepast. Ik ben tevreden met het eindresultaat.” Inmiddels is er nog een sponsor gevonden, waardoor ook U12 binnenkort in het nieuwe tenue zal gaan spelen.