Intiem luisterconcert met Jan Henk de Groot

ADUARDERZIJL – Liefhebbers van het Groningstalige lied, doen er goed aan door op zondag 24 maart om 15.00 uur naar ‘t Waarhuis te komen. Daar geeft de bekende Groninger ‘Laidjesschriever’ Jan Henk de Groot namelijk een intiem luisterconcert. Als geen ander weet hij een lied te maken van de grote en de kleine dingen in het leven.

Een aantal ervan zijn inmiddels Groninger Klassiekers geworden, zoals ‘Mamma van Michel’, ‘Dubbelcassettedeck’ en ‘Kielsterachterweg’. In 2014 ontving hij de Streektaalprijs voor zijn debuutalbum ‘Weerom’. Ook zijn tweede album werd zeer goed ontvangen. De Groot, die gedurende twee jaar met zijn theatertournee ‘Tachtig Tammo’ en de Troebadoers op stap was, werkt nu aan een nieuw programma, waarvan hij in Aduarderzijl al een voorproefje laat horen.

Het is verheugend dat De Groot weer op de planken staat. Onlangs leek het er namelijk op dat hij aan een ernstige ziekte zou lijden. Gelukkig viel dat achteraf mee. Jan Henk de Groot treedt vanaf de vorige maand weer op.