Fc. Grootegast scoort weer niet tegen SC Loppersum

GROOTEGAST - Fc. Grootegast ontving zaterdah de nummer 3 uit de 3e klasse C. SC Loppersum geldt als een van de titelkandidaten, terwijl Fc. Grootegast duidelijk in de gevarenzone bivakkeert. Voor beide teams was het dan ook van belang om zo mogelijk drie punten binnen te halen.

Allereerst mocht pupil van de week Lianne van der Velde aan de bal. Deze linksbenige speelster ging onverdroten op het doel van de tegenstander af en schoot raak in de linkerhoek van het doel. Als winnaar van de toss koos SC Loppersum ervoor om de eerste helft tegen de wind - die in de lengterichting over het veld stond - in te spelen. Beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Een eerste doelpoging van SC Loppersum in de 6e minuut was een gemakkelijke bal voor keeper Erwin Mensink. Drie minuten later was het schot van Tim Veenstra wat lastiger voor de keeper van SC Loppersum. Deze moest een paar keer grabbelen voordat hij de bal echt te pakken had. Meteen hierna ontstond een echte kans voor Fc. Grootegast uit een voorzet van Tim Veenstra naar Rick Buma, maar de keeper pakte de bal prima.

In de 19e minuut zagen we een serieuze aanval van SC Loppersum, maar verdween het schot ver naast de linkerkant van het doel. Halverwege de eerste helft kon Rick Buma de keeper van SC Loppersum met een afstandsschot niet verrassen en ook een volgende aanval van Fc. Grootegast leidde niet tot resultaat.

De ‘Lopsters’ zetten in de 26e minuut een aanval op waaruit een goede kans ontstond, maar de bal werd naast het doel geschoten. Een corner van SC Loppersum werd door Mike Homan keurig weggekopt. Fc. Grootegast probeerde het spel weer over te nemen. In de 30e minuut belandde een schot van Tim Veenstra in het zijnet. Twee minuten later probeerde Ite Hoolsema het met een afstandsschot, maar de keeper van SC Loppersum was paraat. In deze fase van de wedstrijd zagen we dat Fc. Grootegast voor resultaat wilde werken. Helaas kon in de 38e minuut een mooie inworp van Johan Beute niet worden opgepakt door een medespeler in het doelgebied.

SC Loppersum bleef uiteraard op zoek naar mogelijkheden op de Grootegaster speelhelft. En er kwam een mogelijkheid. Cees bij de Leij kreeg de bal, draaide, schoot en via keeper Erwin Mensink belandde de bal in de linkerhoek van het doel. Fc. Grootegast keek tegen een 0 - 1 achterstand aan. Nog net voor de rust wist Mike Homan een schot te lossen dat de gelijkmaker had kunnen zijn als het niet rechtstreeks in de handen van de keeper was verdwenen. Intussen werd de lucht ontzettend donker en brak op slag van rust een enorme regen- en hagelbui los. Na het affluiten van de scheidsrechter sprintte iedereen naar de kleedkamer of kantine.

De scheidsrechter verscheen aan het begin van de tweede helft in een droog tenue op het veld. SC Loppersum wist dat het nu de wind mee had. Hun eerste schot na de rust werd goed geblokt door keeper Erwin Mensink en het tweede schot ging naast. Hierna kon Rick Buma een bal van Rolf Hazenberg goed oppikken en een schot lossen dat helaas links naast het doel draaide. In de 54 e minuut kwam bij Fc. Grootegast Bouwe Pompstra in het veld voor Rick van Dellen. Al snel startte Bouwe een rush waarbij hij werd aangetikt en Fc. Grootegast een vrije trap kreeg die door Tim Veenstra werd genomen. Over verschillende schijven kwam de bal opnieuw bij Tim, maar zijn doelpoging eindigde als doeltrap.

Na een uur spelen ontstonden meerdere mogelijkheden voor SC Loppersum. Een vrije trap vanaf 30 meter werd goed weggewerkt, een vrije trap halverwege de Grootegaster speelhelft verdween naast het doel, een schot ketste af op keeper Erwin Mensink, opnieuw ging een vrije trap op 30 meter naast, een corner zeilde - gelift door de wind – hoog achter het doel. In de 72e minuut probeerde Rick Buma het maar eens weer van afstand, succes bleef uit doordat de bal naast het doel ging. Dat gebeurde trouwens ook met een afstandsschot van SC Loppersum. Een veelbelovende aanval van Ite Hoolsema en Tim Veenstra moest wegens buitenspel worden afgefloten. In de 81e minuut eindigde een kansrijke aanval van SC Loppersum als doeltrap en stond dus nog steeds 0 - 1 op het scorebord.

Kort na elkaar werden bij Fc. Grootegast nog twee wisselspelers ingebracht. Sjac Ausma kwam voor Haye Tuithof en Bennie Kits voor Herman Veens. Rolf Hazenberg werd naar de spits gedirigeerd. Vijf minuten voor tijd werd ook bij SC Loppersum een speler gewisseld. In de slotfase deed Fc. Grootegast nog een paar ultieme pogingen om in ieder geval de gelijkmaker tot stand te brengen. Een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel, een corner, een laatste schot van Mike Homan : niets leverde succes op. SC Loppersum nam de drie punten mee en staat onveranderd op de 3e plaats, Fc. Grootegast blijft steken op de 13e plaats.

Volgende week zaterdag 16 maart speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur de uitwedstrijd in en tegen Zuidhorn.