Duo Cantando in kasteel Nienoord

LEEK – In de concertreeks “Muziek op De Borg “ verzorgt het bekende Duo Cantando op zondag 31 maart 2019 een concert van 14.30 tot 16.30 uur in kasteel Nienoord in Leek.

Met als titel “Fantasia” geeft het bekende Duo Cantando bestaande uit Bernard Slofstra en Christianne Slager, een prachtig concert in de balzaal van kasteel Nienoord. Het duo heeft al verscheidene malen opgetreden in de concertreeks op borg van landgoed Nienoord. En steeds met groot succes.

Met werken van Schumann, Mendelssohn, Dvořák en Poulenc belooft het duo ook dit keer fantastische muziek te laten klinken. Extra bijzonder is dat zij het zelden uitgevoerde werk “Van roofzieken en Eendengesnater” van Hendrika van Tussenbroek zullen uitvoeren. Christianne Slager volgt momenteel zanglessen bij Jan van Zelm. Ook volgde zij masterclasses, onder meer bij Miranda van Kralingen, Hein Meens, Robert Muusse, Rudolf Jansen en Adriaan de Wit. Zij was te horen in recitals en verleent regelmatig haar medewerking aan concerten van diverse koren. Haar repertoire omvat liederen uit de renaissance tot liederen van hedendaagse componisten. Zij vormt sinds 2011 Duo Cantando (piano/zang) met haar echtgenoot Bernard Slofstra.

Bernard Slofstra studeerde koordirectie bij Harry Camstra en behaalde het praktijkdiploma in 1997. Hij dirigeert 7 koren. Op dit moment volgt hij zanglessen bij Jan van Zelm en pianolessen bij Gerard van der Laan. Sinds 1995 heeft Bernard een bloeiende muziekpraktijk voor zang- en pianoles. De lessen worden gegeven in Nieuw-Roden en Dedemsvaart. Naast al deze activiteiten verzorgt Bernard workshops op koor en zang gebied en is hij als stembevrijder afgestudeerd aan de Academie voor stembevrijding van Jan Kortie.