Laatste festival Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN - Zevenhuizen maakt zich op voor de laatste editie van muziekfestival Chillin’ Fields op 17, 18 en 19 mei.

De feesttent waarin alle optredens plaatsvinden, wordt opgeslagen op een terrein aan de Veldstreek dat eerder op oudejaarsdag in gebruik als schietplaats van carbid door de Carbid Boys. Deze locatie is na dit jaar niet meer beschikbaar. Omdat een alternatieve locatie in Zevenhuizen ontbreekt, gaat Harm Otto Tjoelker, één van de organisatoren, ervan uit, dat dit de laatste Chillin’ Fields wordt in Zevenhuizen. Hij wil in gesprek met de gemeente om te onderzoeken of mogelijk elders in het Westerkwartier een plek voor het festival in 2020 en volgende jaren kan worden gevonden. Doorgaans trekt het driedaagse evenement rond de 2500 bezoekers.

Vorig jaar kon het festival niet worden gehouden wegens ziekte van medeorganisator Johan Spandaw. Deze is inmiddels redelijk hersteld van het herseninfarct dat hem toentertijd trof. ,,Voor ons reden om een deel van de opbrengst van Chillin’ Fields dit jaar ten goede te laten komen aan de hersenstichting’’, zegt Tjoelker.

Meidenband Female Fever verricht op vrijdag 17 mei de aftrap van het festival. Later die avond treedt boerenrockband de Heino’s op. Zaterdag 18 mei is het podium voor de tributeband Abba Fever met de zangeressen Agnetha en Frida en de rasmuzikanten Björn en Benny die het publiek terugbrengt in de jaren '70. Gevolgd door diverse Nederlandse artiesten die optreden tijdens een meezingfeest onder de titel Rembrandtplein op zondag 19 mei. Dit deel van het festival wordt rechtstreeks uitgezonden van Omroep Westerkwartier Speciaal in verband met het festival vindt de start en aankomst van de vierde dag van de avondvierdaagse op 17 mei plaats op het festivalterrein aan de Veldstreek.

De voorverkoop voor Chillin'Fields begint deze week. Hiervoor kan de website www.chillinfields.nl worden geraadpleegd die binnenkort de lucht ingaat.