Leekster Eagles sneuvelt op Urk

URK – Het veel hoger genoteerde Leekster Eagles bleek vrijdagavond een maatje te klein voor ZVV Urk. Op het voormalige eiland werd het na een 2-0 ruststand 5-1.

De Urkers zijn voor de topclubs een lastige opponent. Zo kwam koploper HV/Veerhuys op Urk met de schrik vrij. In Leek sleepten de mannen van coach Herman Spel een keurig 3-3 gelijkspel uit het vuur. Na dit seizoen wordt de oefenmeester opgevolgd door Andy de Jong, nu nog werkzaam bij de vrouwen van eredivisiekoploper KTP Nieuw Roden.

De adelaars uit het Westerkwartier begonnen zeker niet slecht en Delano Dussel trof de paal. In de tegenaanval maakte Jan Kramer er 1-0 van. Riekelt Snoek verdubbelde de marge (2-0), waarna de bezoekers hun greep op de partij verloren.

Layeb brengt spanning terug

Kort na de hervatting bracht Karim Layeb de spanning helemaal terug. Vervolgens stonden beide teams vlot op vijf overtredingen. Jelbert Loosman verzuimde echter vanaf tien meter om de Urker marge te vergroten. Tot acht minuten voor het einde bleef de krachtmeting spannend. Toen brak Kees de Boer min of meer het verzet van de brigade van Martijn Alssema: 3-1. In de slotfase had Klaas Jelle Romkes nog twee keer succes, zodat het einde bij 5-1 kwam. Vrijdag 15 maart haalt Leekster Eagles in Assen (Peelohal) in tegen Futsal LTC.

Scoreverloop ZVV Urk-Leekster Eagles:

8. 1-0 Jan Kramer, 10. 2-0 Riekelt Snoek, rust, 21. 2-1 Karim Layeb, 32. 3-1 Kees de Boer, 37. en 38. 4-1 en 5-1 Klaas Jelle Romkes.