Tweede thriller voor Jacques Brinker

LEEK - De 86-jarige Leekster Jacques Brinker heeft zijn tweede thriller geschreven. Het boek ‘De allesreinigers en de Chinezen’ is, onder andere door de rappe opeenvolging van de gebeurtenissen niet alleen spannend, maar ook humoristisch. Het boek is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Een aantal jaren geleden vond hij dat hij eens moest proberen of hij een roman zou kunnen schrijven en is daarvoor in gedachten teruggegaan naar een gebied in de Italiaanse bergen waar hij en zijn vrouw ieder jaar de vakantie doorbrengen. Het resultaat was Dood in de Dolomieten. Het succes daarvan leidde ertoe dat dit boek ook in het Italiaans is verschenen.

Voor zijn tweede roman heeft Jacques Brinker heel specifiek het stadje Pergine, dat in hetzelfde gebied ligt, uitgekozen. Het is getiteld De Allesreinigers en de Chinezen. In dat stadje worden in korte tijd drie moorden gepleegd. Armanda Carlotti, een freelancerechercheur, die door de politie wordt gevraagd aan het oplossen van deze gruwelijkheden mee te werken, krijgt onder meer het vermoeden dat er in de stad een Chinese drugsbende aan het werk is. Als zich dan een onvoorziene wending voordoet, blijkt dat er nog een bende actief is, maar dit keer een Italiaanse. Terwijl Armanda voortdurend wordt bedreigd door de Chinezen, die haar de pas willen afsnijden, gaat ze nu samen met de politie ondanks alle gevaren een dubbele strijd aan. Het stadje is helemaal in rep en roer. Er dreigen niet alleen nog meer moorden te volgen, maar de openbare veiligheid wordt ontwricht. Het wordt een gevecht tegen drugshandel en tegen religieus fanatisme.