Erwin Niezemuller nieuwe trainer SV Marum 2

MARUM - De 24-jarige Erwin Niezemuller is voor het komende seizoen aangesteld als trainer van SV Marum 2, sinds vorig seizoen uitkomend in de reserve 1e klasse A.

,,Zowel Erwin als wij zien voor de tweede selectie een belangrijke rol weggelegd als kweekvijver voor de eerste selectie en als team waar spelers van het eerste weer op sterkte kunnen komen na bijvoorbeeld een blessure”, zegt Gert Heuker, namens het bestuur.

Niezemuller heeft zelf als speler alle jeugdelftallen van FC Groningen doorlopen, waarna hij als JO-19 speler verkaste naar SC Heerenveen. Door langdurig blessureleed is het hem helaas niet gelukt om door te breken in het betaalde voetbal. Na nog een kort uitstapje bij Be Quick 1887, is hij inmiddels alweer enkele jaren terug op het oude nest.

Erwin zal komend seizoen als trainer/speler dus actief blijven bij SV Marum en hij gaat tevens de opleiding TC3/UEFA C volgen komend seizoen. Niezemuller zelf is dan ook blij met het vertrouwen van het bestuur: “Na enige ervaring op te hebben gedaan als jeugdtrainer, krijg ik nu de kans om me door te ontwikkelen als trainer bij de senioren. Ik kijk ernaar uit om de weg die we met John van der Ploeg zijn ingeslagen, voort te zetten”, aldus Erwin.