Nieuwe expositie in KunstKamer Marum.

MARUM Vanaf 8 maart 2019 is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de KunstKamer Marum in ’t Marheem, Schoolstraat 8 in Marum.

Dan exposeren daar Iris Groenewold uit Zevenhuizen met schilderijen, Aukje Weijer uit Roden met schilderijen en ruimtelijk werk en textielkunstenaar Trijntje Bakker uit Noordhorn.

Iris zat als kind al veel te tekenen. Later ging ze aan het schilderen, eerst met gouache en daarna veel met olieverf. Ze schildert realistisch. Haar passie is toch vooral het schilderen van dieren en dan met name de uitdrukking in de ogen. Ze schildert ook in opdracht.

Aukje heeft vroeger de acte Nijverheid gehaald en is altijd creatief bezig geweest. Ze is op latere leeftijd begonnen met schilderen, eerst met aquarel en figuratief. Later is ze meer gaan experimenteren met acrylverf. Dat heeft geleid tot meer abstract werk.

Trijntje heeft een passie voor garens en de natuur. Ze maakt vanuit die passie mooie sieraden en bewerkte vondsten aan zee. Met name de zee is een bron van inspiratie voor haar. Ze is van vele markten thuis, ze schildert ook en maakt gedichten. Maar in deze expositie zien we met name haar sieraden en bewerkte ruimtelijk objecten uit de zee.

De expositie loopt tot 10 mei en is op werkdagen te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.