Theatermakers De Noordelingen naar Niehove

NIEHOVE Op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart komen De Noorderlingen weer naar het Regiotheater in Niehove. Ook in voorgaande jaren gebruikte deze groep jonge theatermakers de intieme bovenzaal van de Eisseshof als toneel van hun bijzondere producties.

Dit jaar is dat “Sehnsucht und Kartoffelsalat”, een theatervoorstelling geïnspireerd op de film Der Himmel über Berlin van Wim Wenders. Het gaat over twee engelen die al eeuwenlang door Berlijn dwalen. Onzichtbaar voor gewone stervelingen, observeren zij Berlijners en luisteren ze naar hun overpeinzingen. Waar nodig verlichten ze de pijn van verdrietige, eenzame of tobbende mensen, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Totdat een van hen de drang krijgt om het aardse bestaan van de mens te ervaren.

De Productiegroep van De Noorderlingen Vooropleiding Theater bestaat uit jonge mensen die van theater hun vak willen maken. Voor hen is theater meer dan een hobby. Er wordt grote inzet gevraagd om zich het theaterambacht eigen te maken. Dat laten ze ook zien in deze bijzondere en bij vlagen hilarische voorstelling.

De voorstellingen zijn op zaterdag 9 maart om 20.00 uur en op zondag 10 maart om 16.00 uur in Café/Restaurant Eisseshof, Kerkstraat 4, Niehove. Entree € 10,50 Voor meer informatie en tickets:www.denoordelingen.nl