Ontmoetingsavond voor jongvolwassenen met autisme bij De 4 Elementen

STROOBOS - De 4 Elementen organiseert vrijdag 15 maart een ontmoetingsavond voor (jong)volwassenen die op zoek zijn naar een partner of vrienden maar het moeilijk vinden om contact te leggen.

De avond wordt georganiseerd voor (jong)volwassenen met een vorm van Autisme, AD(H)D en/of een licht verstandelijke/psychische beperking. Binnen deze doelgroep zijn er veel mensen met de wens voor een partner of vriend(en). Contact leggen wordt echter vaak als zeer moeilijk en confronterend gezien. Tijdens de ontmoetingsavond van De 4 Elementen ligt de focus op ‘leren kennen door samen te doen’, waardoor kennis maken makkelijker wordt.

Tijdens de avond gaan deelnemers in groepen op ontdekkingstocht. Op de tocht liggen allerlei puzzels, opdrachten en spelletjes welke opgelost moeten worden om verder te kunnen. De opdrachten zijn zo gemaakt dat iedereen mee kan doen. Op natuurlijke wijze leren deelnemers elkaar zo beter kennen, zonder lange (ongemakkelijke) gesprekken te hoeven voeren. Na de ontdekkingstocht staat er een hapje en drankje klaar in het D4E Centrum.

De ontmoetingsavond wordt georganiseerd naar aanleiding van de ‘UniekDating’ bijeenkomst in november 2018. Tijdens de bijeenkomst konden jongvolwassenen met een vorm van Autisme, AD(H)D e/o een licht verstandelijke/psychische beperking met een partner/vrienden wens kennismaken met het concept van UniekDating. Bezoekers van de avond gaven destijds aan vaker deel te willen nemen aan ontmoetingsavonden, waarop op natuurlijke wijze contact gelegd kan worden met gelijkgestemden.

De ontmoetingsavond vindt plaats op 15 maart van 19.30 tot 22.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Deelname kost tien euro (ter plekke te voldoen) en is inclusief een hapje een drankje. Aanmelden kan tot maandag 11 maart via een e-mail naar info@de4elementen.nl.