Rejoice repeteert voor een uniek concert

WESTERKWARTIER Gospelkoor Rejoice repeteert voor een uniek concert. Het aloude passieverhaal over het leven van Jezus, uitgevoerd door een groot koor en orkest.

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, vertelt voorzitster Riëtte Renkema. In 2017 is het koor al begonnen met repeteren. ,,Maar we vonden voor dit werk het koor niet groot genoeg. Daarom zijn we in september 2018 begonnen met het werven van projectleden. Dit heeft geresulteerd in een koor van ruim 40 leden. Ook het gebruikelijke 8-koppige combo was niet groot genoeg. We wilden groter! In oktober 2018 zijn we op zoek gegaan naar extra orkestleden, voornamelijk blazers. Nu heeft het orkest van 18 personen.”

Koorleden en orkest komen uit de wijde omgeving van Zuidhorn. Van Appingedam tot Buitenpost, van Oldehove tot Leek. Gospelkoor Rejoice heeft al heel wat projecten uitgevoerd. Vaak werden deze concerten meerdere jaren achter elkaar uitgevoerd. Dit keer niet: dit is echt uniek voor dit jaar. Wel zijn er 2 concerten om naar toe te gaan. Op 6 april 2019 in De Rank, Westergast 8 te Zuidhorn en op 13 april 2019 in het BaronTheater, Verbindingsweg 9 te Opende.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de respectievelijke website: www.rejoice-zuidhorn.nl voor het concert in Zuidhorn en www.barontheater.nl voor het concert in Opende. Voor Zuidhorn zijn ook kinderkaarten en unieke familiekaarten te koop. Kijk op de site voor meer informatie.