Leekster Eagles opnieuw sterker dan Winsumers

LEEK Leekster Eagles blijft in het nieuwe jaar goed voor de dag gekomen. De Groninger derby tegen Futsal Winsum resulteerde in een verdiende 5-3 overwinning.

Op 20 oktober was de nieuwkomer in de Winsumer Ripperdahal ook al kansloos gebleken: 2-6. In hun eigen Sportcentrum Leek braken de adelaars in de vierde minuut door Karim Layeb de ban: 1-0. Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Luciano Matulessy de marge (2-0). Twee minuten later bracht Tim Hoff de spanning terug (3-1), maar Delano Dussel antwoordde middels de 3-1.

De Winsumers bleken echter niet aangeslagen en nog voor de pauze zorgde Deshly Storm voor 3-2. Ook na de hervatting bleef de partij het aanzien waard. Na ruim drie minuten verschafte Matulessy de thuisclub meer lucht: 4-2. Die stand bleef relatief lang op het scorebord staan. Vijf minuten voor het einde forceerde Mehdi Charaf-Eddine de beslissing (5-2). De bezoekers gingen met een vliegende keeper spelen en 17 seconden voor tijd kwamen ze zowaar nog terug tot 5-3. Bij die treffer van David Villalta bleef het.

Vrijdag 1 maart werkt Leekster Eagles thuis het veelbesproken restant tegen HZV/Het Vennewater af. Met nog 1 minuut en 51 seconden op de klok leidt de formatie van coach Martijn Alssema met 5-4. De gasten uit Heiloo beginnen met drie veldspelers, die twee Leeksters tegenover zich weten. Begonnen wordt om 21.00 uur.