Hulp bij online belastingaangifte in Bibliotheken Westerkwartier

WESTERKWARTIER In maart bieden de Bibliotheken in het Westerkwartier in samenwerking met Humanitas Westerkwartier, Sociaal Werk de Schans en een aantal administratie- en adviesbureaus hulp bij de online belastingaangifte.

Iedereen met een vraag is welkom. Vorig jaar hebben meer dan 150 Groningers gebruikt gemaakt van de gratis belastingspreekuren die in dertien bibliotheken werden georganiseerd.

Iedereen die hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte via de computer, kan terecht bij het belastingspreekuur in de bibliotheek. Samen met partnerorganisaties biedt Biblionet Groningen de komende tijd gratis belastingspreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte over 2018. Voor mensen die zelf aangifte willen doen maar niet beschikken over een computer met internet, biedt de bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik.

Hulp bij de online belastingaangifte en het gebruik van computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

In het Westerkwartier zijn er op de volgende data gratis belastingspreekuren in samenwerking met Varwijk administratie en advies uit Marum, Administratiekantoor Schipper uit Zuidhorn, Administratiekantoor Hoeksema uit Grootegast en Kootstra financiële en administratieve dienstverlening uit Leek. Deze kantoren werken belangeloos mee om mensen te helpen die zelf geen professionele kunnen inhuren. Medewerkers van Humanitas en Sociaal Werk de Schans zijn aanwezig om informatie te geven over toeslagen, kwijtschelding en om allerlei vragen te beantwoorden.

Het zijn inloopspreekuren, afspraak maken van te voren is niet nodig.

Bibliotheek Marum

Dinsdag 5 maart van 10.00 – 12.00 uur

Dinsdag 5 maart van 18.00 – 20.00 uur

Bibliotheek Leek

Maandag 11 maart van 18.00 – 20.00 uur

Donderdag 14 maart van 10.00 – 12.00 uur

Bibliotheek Zuidhorn

Dinsdag 19 maart van 18.00 – 20.00 uur

Donderdag 21 maart van 10.00 – 12.00 uur

Bibliotheek Grootegast

Dinsdag 26 maart van 10.00 – 12.00 uur

Woensdag 27 maart van 18.00 – 20.00 uur

Dankzij een samenwerking tussen de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt Biblionet Groningen in bijna alle Groningse bibliotheken gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseert Biblionet Groningen - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.