Blunder arbiters: zege Leekster Eagles ongeldig

LEEK Zaal eerste divisionist Leekster Eagles won vrijdagavond 18 januari thuis met 6-4 van HZV/Het Vennewater.

De club uit Heiloo tekende echter protest aan en dat is door de KNVB gehonoreerd. Met nog 1 minuut en 51 seconden op de klok zag Eagle Karim Layeb een maand geleden zijn tweede gele kaart. Beide dienstdoende arbiters verzuimden echter hem rood te geven en ook de secretaris-tijdwaarnemer greep niet in.

Op dat moment was de stand 5-4 en uiteindelijk zou het dus 6-4 in Leekster voordeel worden. De KNVB heeft besloten dat de laatste bijna 2 minuten op vrijdag 1 maart over worden gespeeld. Vanaf de stand 5-4. Het restant wordt afgewerkt in Sportcentrum Leek en begint om 21.00 uur.

Vennewater hervat het spel met een vrije trap nabij de achterlijn van de Leeksters. De gasten staan op drie vrije trappen, tegenover vier van de thuisclub. De Eagles staan voor een loodzware opgave, want ze mogen alleen met een keeper (normaliter Erwin Mensink) en twee veldspelers aantreden.

Vennewater begint met een doelman en drie spelers. De bezoekers uit Noord-Holland kunnen dus met een man meer op de gelijkmaker jagen. Destijds zat van beide clubs een speler op de strafbank. Karim Layeb mag in het restant niet meer in actie komen. Ook Mehdi Charaf-Eddine en Fabio de Matos Fernandes zijn uitgesloten. Hetzelfde geldt voor Vennewater-speler Skip Biesterveld. In de laatste 14 seconden keert van beide ploegen een speler terug van de strafbank. Spelers die ten tijde van de oorspronkelijke wedstrijd uitgesloten of geschorst waren, mogen ook in het restant niet deelnemen.

In de stand is Leekster Eagles drie punten kwijt geraakt. Die kan de formatie van coach Martijn Alssema terug krijgen, wanneer ze op 1 maart stand houden.