Pelikaan S bekert dinsdagavond tegen Staphorst

OOSTWOLD Op papier is Pelikaan S-Staphorst komende dinsdag 19 februari een interessante bekerontmoeting. De aftrap op sportpark Gaveborg in Oostwold is om 20.00 uur.

Op papier start Staphorst, momenteel derde in de Hoofdklasse B zaterdag, als favoriet. Tegen laagvlieger DETO Twenterand speelden de geelhemden een half uur met 11 tegen 9, maar in Vriezenveen bleven de bezoekers steken op 1-1. Zoals zo vaak scoorde Martijn Brakke. Overigens vertrekt trainer Dennis van Toor straks al na een jaar bij de Staphorsters. Vorig seizoen trof de Overijsselse club in de bekerstrijd ook al Pelikaan S, dat toen duidelijk een maatje te klein bleek: 5-0.

Peli’s geven zich nu meer kans

Ditmaal geven de Peli’s zich wat meer kans, want de club van preses Wim Bulten is bezig aan een sterk seizoen. In 2J zaterdag gaan de roodhemden onbedreigd aan kop. De vraag is niet of maar wanneer de Westerkwartierders de titel pakken. Zaterdag maakten ze korte metten met SV Gramsbergen: 8-1. Dankzij treffers van Jeroen Haan (2), Sergio van Dijk (2), Fahim Bellghroub (2), Mahdad Al Djejab en Majid Allaui.

Tegen winnaar Bergum-vv Winsum

De winnaar van Pelikaan S-Staphorst gaat door naar de laatste 16. Daarin volgt de uitwedstrijd tegen de winnaar van Bergum-vv Winsum. Dat duel wordt woensdag 20 februari (20.00 uur) afgewerkt.