Klassieke hoogstandjes naar Midwolde

MIDWOLDE Het is de Stichting Klassiek Leek weer gelukt om een aantal musici van faam naar Midwolde te krijgen. In naam zijn deze musici nog niet zo bekend maar ze hebben hun sporen al ruimschoots in de muziek verdiend.

De Syrische Trompetist Rani Elias speelt meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkt hij 15 jaar als docent trompet aan de Nationaal Instituten in Damascus en Amman en speelt hij in het Damascus Brass Quintet. Elias woonde enige tijd in Marum.

De in 1987 Iran geboren componiste Setareh Nafisi begon haar muzikale avontuur toen zij 4 jaar oud was. Naast piano heeft ze ervaring met viool, slagwerk en zang. Zij toerde internationaal onder andere met Tehran Symphony Orkest, Tehran Vocal Ensemble en Tehran Koor. Nafisi studeert momenteel Master of Music op het Prins Claus Conservatorium.

Karoun Baghboudarian(cello) afkomstig uit Syrië startte haar cellostudie op het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut, Damascus-Syrië . Als cellist nam ze deel aan het Syrian National Symphony Orchestra vanaf de oprichting in 1993 tot 2015. Ze is nu werkzaam als cellodocent en co-leider bij het ‘De Cello als Welkom’ project in Groningen.

Het concert vindt plaats op zondag 10 maart in de kerk van Midwolde, aanvang 15.00 uur.