Eagles slaan hard toe op Texel

LEEK /DEN BURG Leekster Eagles bewaart dit seizoen in alle opzichten prima herinneringen aan Texel. Waren de eilanders vrijdag 21 december al met 8-3 verslagen, op eigen bodem werden ze een nieuwe illusie armer gemaakt.

In sporthal Ons Genoegen in Den Burg werd het 4-6. ,,Van onze zijde was het een erg goede pot’’, concludeerde een verheugde coach Martijn Alssema. De prestatie van zijn brigade kreeg extra glans, omdat de Tesselaars onlangs nog overtuigend afrekenden met koploper HV/Veerhuys (5-3).

Kennelijk ligt Texel de Leeksters prima. In elk geval hadden de Westerkwartierders er zin in, hoewel ze de geschorste Fabio de Matos Fernandes en Stefan Brouwer (ziek) misten. De thuisclub begon goed, maar de 1-0 achterstand verontrustte de bezoekers allerminst. Dankzij Luciano Matulessy, Delano Dussel en Erolind Derguti brak de pauze aanmet 1-3.

Na de pauze kenden de adelaars een moeizame periode. In no time stonden ze op vier overtredingen en tot overmaat van ramp kwam Futsal Texel terug tot 2-3. De 2-4 door Mehdi Charaf-Eddine kwam daarom bijzonder gelegen. De taaie eilanders gaven echter niet op en bij 3-4 sloten ze opnieuw aan. Na een mooie, ingestudeerde corner door Amine Ajouaou liet Dussel de min of meer bevrijdende 3-5 noteren. Zelf zorgde Ajouaou voor 3-6. Dat de Tesselaars keeper Erwin Mensink een minuut voor het einde nogmaals passeerden, deerde de Eagles (nog steeds derde) niet. Dus kwam het einde bij 4-6.

Minder dan twee maanden geleden waren de Leeksters ook al een maatje te groot voor de nummer twee gebleken. Die ontmoeting in de Leekster Topsporthal had halverwege de tweede helft enige tijd stilgelegen door een (loos) brandalarm.