Quartzite 4tet tijdens Jazz in Feerwerd

FEERWERD - Tijdens Jazz in Feerwerd treedt Quartzite 4tet op. Het evenement vindt plaats op 3 maart.

De formatie Quartzite 4tet is een internationale band gevormd door jong talent, bestaande uit vibrafonist Marko Jugovich uit Italië, saxofonist Wietse Voermans uit Nederland, bassist Alessio Bruno uit Italië en drummer Elvis Homan uit Slowakije.

De bandleden ontmoetten elkaar op het Rotterdams conservatorium Codarts. Ze werden goede vrienden en smolten in 2016 als het ware samen tot een compacte rots van (muzikaal) kwarts ofwel Quartzite, de naam van de band. Het kwartet verkent op originele wijze de grenzen tussen jazz, eigentijdse klassieke muziek en rock. Hun muziek bestaat uit fraai gestructureerde composities die ruimte laten voor avontuurlijke improvisaties.

CD

In 2017 kwam hun eerste CD uit, getiteld Recrystallization. De band betrad inmiddels vele podia, waaronder Tivoli Vredenburg, Lantaren Venster en De Doelen in Rotterdam, en toerde door diverse landen in Europa.

De band speelt op 3 maart om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Feerwerd. Reserveren is mogelijk op info@jazzinfeerwerd.nl. Zie ook: www.jazzinfeerwerd.nl.