Smullen op z’n Italiaans bij Italia

LEEK Als je restauranteigenaar Xhev hoort vertellen over de dunne en strakke bodem van zijn pizza’s belegd met alleen verse ingredienten dan voel je de passie waarmee hij zijn Italiaanse gerechten maakt.

Het restaurant Grand Italia in Leek heeft deze maand haar deuren en terras geopend. Alleen traditionele en originele pizza’s pasta’s en vlees en visgerechten worden in het restaurant bereid. Zowel afhalen als bestellen is mogelijk bij Grand Italia. Rustig genieten in de sfeervolle omgeving is nog lekkerder. ,,Het is heerlijk om hier te zijn, daar sta ik voor in”, nodigt Xhev iedereen uit.

De restauranteigenaar heeft al 18 jaar ervaring in diverse restaurants in de regio. Ze maken de traditionele en originele Italiaanse gerechten. Hij gebruikt alleen verse ingredienten voor de gerechten, zoals groenten en pasta’s, penne, spaghetti, tortellini, tagliatelle en canneloni. Op de kaart staan meer dan 100 pizza’s. Het nieuwe restaurant trekt met zijn aantrekkelijke terras op de hoek van ’t Piepke de aandacht van voorbijgangers. Sommigen lopen spontaan binnen om de kaart mee naar huis te nemen. Trots is de restauranteigenaar op zijn visgerechten. Vooral de dorade (goudbrasem) is het proberen waard. Voor kinderen is er een speciaal menu. Als nagerecht staan er alleen Italiaanse specialiteiten op het menu. Uiteraard echt Italiaans ijs en huisgemaakte Tiramisu en Panna Cotta.

Pizzeria Ristorante Grand Italia is van dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur open. Tot 21.00 uur worden bestellingen in de directe omgeving aan huis bezorgd. Op www.granditalialeek.nl. kunnen de bestellingen online worden doorgegeven en betaald. Dat kan ook telefonisch via nummer 0594-696374.