Dolle boel in het afslankcentrum

ZUIDHORN Bijna 300 bezoekers hebben het afgelopen weekend tijdens drie voorstellingen in de bovenzaal van In ‘t Holt 1654 (Zuidhorn) kunnen genieten van toneelstukken van schrijfster Judith Herzberg.

Rederijkerskamer Eendracht speelde Zeeziek in het Zwembad onder regie van en bewerkt door Herry Cornelius. De toeschouwers waren getuige van hilarische en soms absurde scenes in het afslankcentrum, ondersteund door muziek en beeld

Per dag werden de deelnemers in de groep meer met zich zelf en hun lichaam geconfronteerd én met elkaar. Karakters werden steeds duidelijker, soms venijniger of zochten juist toenadering. Actueel, herkenbaar, confronterend. Of het doel werd bereikt?

Voorafgaand speelde Jeugdtheaterschool Zuidhorn Voor niets gaat de zon op. Regie en bewerking Maaike van den Hoek. De toeschouwers keken geboeid naar het enthousiaste en onbevangen spel van de jeugd. Op het mooi vormgegeven toneel, slechts vuilnisbakken die op- en afgedragen werden, werd zichtbaar hoe druk ze het hadden met het produceren van Niks. Zelfs in het restaurant werd niks geserveerd, behalve gebakken lucht.

Een geslaagde combinatie van jeugdtheater en theater door volwassen spelers.