Rederijkerskamer Heidebloem laat Zevenhuizen weer lachen

ZEVENHUIZEN Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, heeft Rederijkerskamer Heidebloem Zevenhuizen weer ouderwets laten lachen.

Drie avonden waren totaal uitverkocht! In totaal een kleine 600 bezoekers. Rederijkerskamer Heidebloem is een van de oudste toneelverenigingen uit het Westerkwartier. Meester Cornelis Reijntjes richtte in 1876 een Rederijkerskamer op met als doel de Nederlandse taal te bevorderen en het culturele niveau van de toenmalige inwoners van Zevenhuizen te verhogen.

Dat cultuur leeft in Zevenhuizen dat mag duidelijk zijn! De Heidebloem en de bewoners zijn DES zeer dankbaar dat door hun inzet het Verenigingsgebouw de komende drie jaar beschikbaar blijft. Want geen verenigingsgebouw betekent voor de Heidebloem geen plaats om voorstellingen te verzorgen en om op te treden in eigen dorp.

Voor de bewoners betekent dit de komende jaren niet lachen. Dit is iets waar Heidebloem en Zevenhuizen niet aan willen denken. Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is voor Zevenhuizen dat er een MFC komt. Stel je voor dat er voor de oudste toneelvereniging van het Westerkwartier geen plaats meer is in Zevenhuizen. De Heidebloem wil van Zevenhuizen graag de lieveling zijn. Door het grote aantal bezoekers en de geweldige inzet van de vele vrijwilligers blijkt wel hoe dol Zevenhuizen op de Heidebloem is.