Leekster Lenteloop komt er weer aan

LEEK Op zaterdag 23 maart wordt voor de 32 ste keer de Leekster Lenteloop gelopen. Vorig jaar deden hieraan ruim 800 deelnemers mee en de organisatie hoopt dit jaar dat aantal te evenaren.

De langste afstand van 21,1 km start vanaf De Dam in Leek en maakt via Landgoed Nienoord een ronde om het Leekstermeer. De kortere afstanden van 5 of 10 km hebben een parcours door Landgoed Nienoord. Voor de drie snelste dames en heren op elk van deze afstanden is prijzengeld beschikbaar. Hetzelfde geldt voor een verbetering van het parcoursrecord, die staat nu bijv. op 38,35 minuten bij de dames op de 10 km.

Ook de jeugd kan volop meedoen. Voor de snelle jeugdlopers van 7- 13 jaar is er een wedstrijd over 1200 meter op De Dam. `s Middags is er de Scholieren-Uurloop met ronden van 600 meter op De Dam en Bosweg. De deelnemers lopen zoveel mogelijk ronden en krijgen per ronde een stempel; bij de drinkpost kunnen ze tussendoor even bijtanken. Basisschool kinderen uit Leek kunnen zich aanmelden via hun school. Alle deelnemers krijgen een tegeltje, en voor de kinderen is er bovendien een cap.

Voor-inschrijven kan online t/m 17 maart en na-inschrijving op 23 maart in de Tuinhal bij Borg Nienoord. Zie voor verdere informatie op www.leeksterlenteloop.nl