Saxofoons en piano in Borg Nienoord

LEEK In de concertreeks Muziek op De Borg verzorgt het saxofoonkwintet Opus 5 in samenwerking met pianiste Violetta Land op zondag 24 februari 2019 een concert vanaf 14.30 in kasteel Nienoord Leek.

Op zondagmiddag 24 februari 2019 verzorgt het saxofoonkwintet Opus 5 een concert in de balzaal van kasteel Nienoord Leek. De leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel een passie hebben voor de klassieke kant van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5. Het repertoire is zeer breed en omvat zowel klassieke- als jazzmuziek en alles daar tussen in. Dus komen ook populaire muziek en bijvoorbeeld tango’s en salon- en popmuziek veelvuldig op de lessenaars. Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een klassiek strijkkwintet als van een swingende bigband.

Het publiek waardeert Opus 5 niet alleen om hun brede repertoire, maar zeker ook om hun unieke en warme sound. Vanmiddag laten diverse solisten uit het kwintet laten horen wat zij in huis hebben. Bovendien nemen ze de geweldige, in Roden wonende, Russische pianiste Violetta Land mee als speciale gast. Zij speelt met Opus 5 het prachtige pianosextet in Es van Michael Glinka en een deel uit een pianoconcert van Mozart. Voor deze stukken zijn de oorspronkelijke strijkerspartijen omgezet voor 5 saxofoons. Een uitzonderlijke belevenis.

De 5 leden van Opus 5 hebben een professionele opleiding genoten en bespelen alle gangbare saxofoontypen.