Alzheimercafé on tour over dementie

GROOTEGAST -Op donderdagavond 21 februari is een ieder weer van harte welkom in het Alzheimercafé On Tour in Het Hooge Heem in Grootegast. Dit cafe heeft als thema: Wat is dementie?

Gespreksleider Franklin Roos gaat in gesprek met een specialist ouderengeneeskundige. Zij geeft informatie over het ontstaan en herkennen van dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord.

De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body Dementie en Frontotemporale Dementie. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: diagnosestelling, verschillende soorten dementie, lichamelijke en geestelijke gevolgen, behandeling en genezing. Na de pauze is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en andere belangstellenden van harte welkom. Het café wordt gehouden in de grote zaal van het zorgcentrum Het Hooge Heem, de Gast 4 in Grootegast. en is gratis toegankelijk. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, waarna het programma om 19.30 uur begint. De avond eindigt rond 21.00 uur.