Warmtepomp centraal bij Woonweter

ZUIDHORN De Woonweter wil proberen elke maand een interessant thema uit te lichten. Vlak voor de kerstdagen kwam op zaterdag de Brandweer in De Woonweter met tips en informatie over brandveiligheid.

Speciaal voor deze gelegenheid waren rook- en koolmonoxidemelders te koop voor een scherpe prijs.

Op 30 januari hebben twee studenten bouwkunde van de Hanzehogeschool hun onderzoeksrapport gepresenteerd over isoleren van bestaande woningen in het Westerkwartier. Ze hadden uiteenlopende isolatievormen op een rijtje gezet samen met de eigenschappen, voor- en nadelen en toepasbaarheid voor bestaande woningen. De Woonweter zat vol met geïnteresseerde mensen en enkele specialisten. Zo ontstonden leuke discussies over de zin en onzin van sommige isolatievormen.

Roelof Robbertsen uit Leek, accountmanager en trainer bij opleidingscentrum GO ͦ was zo enthousiast over de bijeenkomst over isoleren, dat hij op woensdag 27 februari u graag iets vertelt over warmtepompen. En hij kan het weten: dagelijks is hij bezig met dit thema in de koude- en klimaattechnische branche. De avond begint om 20 uur en we verwachten rond kwart over negen weer huiswaarts te gaan.

Speciaal voor de deze avond is de winkel geopend vanaf 19.45 uur. Wilt u erbij zijn, meld u dan aan via westerkwartier@woonweter.nl. In verband met de beperkte ruimte is opgave noodzakelijk.

De Woonweter Westerkwartier is sinds oktober geopend voor publiek. In de winkel van Schuiling Wonen en Slapen aan de Dorpsvenne 2 in Zuidhorn zijn op zaterdag en op afspraak wooncoaches aanwezig om uw vragen op het gebied van comfortabel, duurzaam, veilig en/of levensloopbestendig wonen te beantwoorden.