Nieuwbouwproject Aduard: wonen op het erf

Haren - ADUARD - Aduard krijgt er een in meerdere opzichten bijzonder nieuwbouwproject bij. Het gaat om het project ‘Erve Aduard' dat gerealiseerd zal worden als een hedendaagse variant op het ouderwetse erf.

Er komen op het bouwplan 29 woningen waarvan de bewoners straks op slechts enkele kilometers van het levendige Groningen kunnen wonen met het comfort van nu, in combinatie met de voordelen van het intiemere landelijke leven.
Het nieuwe woonproject is gelegen aan de Kleiweg in Aduard, vlakbij het befaamde restaurant Onder de Linden en sportvelden. Het project is op een steenworp afstand van Groningen ( 8 km). Bewoners kunnen desgewenst snel in de stad zijn, maar wat woongenot betreft volop profiteren van de landelijkheid, rust en vrij uitzicht op landerijen. Het project wordt gerealiseerd door Ter Steege Vastgoed, dat het concept van ‘comfortabel wonen op het erf' uitwerkte in nauw overleg met gemeente Zuidhorn en provincie Groningen Donderdag 1 december ondertekenden de gemeente Zuidhorn en Ter Steege Vastgoed de exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van het terrein aan de Kleiweg. Ook onthulden de ontwikkelaars samen met wethouder Jan Oomkes, Roland Bleijenberg en Pieter van Dijk van de gemeente Zuidhorn een projectbord waarmee ontwikkelaar Ter Steege omwonenden, geïnteresseerden en potentiële kopers uitnodigt om mee te denken over de ontwikkeling van de woningen. De verwachting is dat de verkoop van de woningen na de zomer van 2012 zal kunnen starten. Ter Steege Vastgoed Hardenberg, een zelfstandige werkmaatschappij van Ter Steege Vastgoed, richt zich op het ontwikkelen van complexe projecten in stads- en dorpskernen. Dat vraagt om een lange termijn benadering en productieve samenwerking met gemeenten, corporaties, omwonenden en andere partijen. Speciale aandacht is er voor de stads- en dorpsranden zodat de traditionele relatie tussen stad en platteland niet verder wordt aangetast en zo mogelijk wordt teruggebracht tot een harmonieus geheel. Meer informatie en voor het meedenken over het woonproject: www.erve-Aduard.nl Op de foto van links naar rechts: Bert Hallink –Ter Steege Holding, Arjan Moes – Ter Steege Vastgoed, wethouder Jan Oomkes, Pieter van Dijk en Roland Bleijenberg van Zuidhorn.