WoonTour Westerkwartier slaat aan

Westerkwartier - WESTERKWARTIER - Meer dan 135 mensen hebben afgelopen zaterdag de open dag Woonvormen bezocht. Zonder meer geslaagd, zo stelt de organisatie van de WoonTour Westerkwartier.

De belangstellenden brachten een bezoek aan  woonvormen van woningcorporatie Wold & Waard. Ze kregen een boeiend kijkje achter de schermen van een woonvorm en werden daarbij getrakteerd op live muziek, een gezellig onderonsje met de vaste bewoners of een kop heerlijke zelfgemaakte soep. Bij de Ripperdastede in Oldehove was er een gezellige drukte. Ongeveer 60 bezoekers lieten zich informeren over de woonvorm. Er was warme erwtensoep en er kon volop meegedaan worden met de activiteiten. De bezoekers waren vooral erg te spreken over de ruime appartementen. Zelfs de plaatselijke wethouder had de moeite genomen om op zijn vrije zaterdag een bezoek te brengen aan de Ripperdastede en gooide een spelletje sjoelen mee. Ook was er veel belangstelling voor de standhouders op de informatiemarkt.
Ook bij de Elzenhof in Niekerk en het Noabershuus in Leek was veel belangstelling. Dat leverde meteen enkele nieuwe inschrijvingen op. In De Elzenhof had een aantal enthousiaste bewoners had hun huis opengesteld en leidde belangstellenden en misschien nieuwe inwoners in spé rond in hun eigen bedoening. Het publiek kreeg zo een mooie indruk van wat het wonen in een woonvorm inhoudt. Bezoek kon de wintertuin bewonderen die was volgehangen met werken van de ijverige knutselclub en men werd vergast in de recreatiezaal waar koffie en thee geschonken werd. Ook hier waren gezellige tafels ingericht waar het werk van de knutselclub te bewonderen was. Wold & Waard is erg tevreden over de WoonTour en vooral over de inzet van de bewoners die het evenement tot een succes hebben gemaakt. Het is dan ook de bedoeling om de WoonTour volgend jaar een vervolg te geven.