‘De Klister' Opende: meest groene klas

Westerkwartier - OPENDE - Basisschool De Klister is de winnaar van de wedstrijd “Als ik een groene klas mocht ontwerpen…”. Begin oktober hebben Life & Garden en Air So Pure de wedstrijd uitgeschreven om leerlingen, ouders en leerkrachten Nederlandse en Belgische basisscholen bewust te maken van de gezonde effecten van planten in de klas.

Op collageplaten met de plattegrond van een schoolklas hebben de leerlingen van klas 6, 7 en 8 van De Klister afgelopen maand gestreden om de mooiste collage. Klas 7/8 is de uiteindelijke winnaar van de school; zij krijgen voor € 300,- luchtzuiverende planten van Air So Pure voor in de hele school. Alle kinderen van de winnende klas krijgen ook een plantje mee naar huis.
Aanleiding van de wedstrijd is het resultaat van het onderzoek van TNO naar het effect van luchtzuiverende planten in de klas. Dit past binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Life & Garden. Met deze overtuiging is Piet Tjoelker L&G vestiging] op zoek gegaan naar een basisschool in de buurt. De klassen 6, 7 en 8 kregen collages en de opdracht mee een collage te maken voor een groene klas. “Het is ontzettend leuk om op deze manier met de natuur, het onderwijs en kinderen aan het werk te zijn. Per slot van rekening zijn zij onze toekomst. Klas 7/8 van De Klister heeft gewonnen omdat die op een hele originele wijze het groen in de klas heeft geplaatst. Als de planten er staan ga ik zeker nog een keer kijken!” glundert Piet Tjoelker van Life & Garden. Meer info: www.lifeandgarden.com.