WoonTour WK voor senioren

Westerkwartier - WESTERKWARTIER - Bewoners van de vier woonvormen in het Westerkwartier houden zaterdag 12 november een bijzondere WoonTour. De WoonTour is bedoeld voor senioren die op zoek zijn naar een appartement in een actieve en sociale omgeving. Tijdens de WoonTour worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals live muziek en een informatiemarkt.

Doordat de vier woonvormen gelijktijdig hun deuren openen, kunnen geïnteresseerde bezoekers er een leuk dagje uit van maken. “Woonvormen zijn geen bejaardentehuizen”, aldus een van de organisatoren.
De woonvormen die deelnemen aan de open dag zijn De Vijverborg in Zevenhuizen, Het Noaberhuus in Leek, De Elzenhof in Niekerk en de Ripperdastede in Oldehove. Vergeleken met andere appartementencomplexen hebben deze woonvormen een aantal extra voorzieningen. Naast de zelfstandige woningen met een eigen voordeur is er een gemeenschappelijke ruimte waar activiteiten worden georganiseerd en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Bewoners in een woonvorm voelen zich meer bij elkaar betrokken, al zijn er geen vaste verplichtingen. De appartementen worden verhuurd door woningcorporatie Wold & Waard. Iedere woonvorm heeft een eigen bestuur, dat de activiteiten organiseert. De woonvormen zijn vooral op zoek naar actieve en vitale bewoners die graag hand- en spandiensten willen verrichten, zoals het inschenken van koffie, of het onderhouden van de tuin. De besturen van de vier woonvormen hebben besloten om een gezamenlijke open dag te organiseren, zodat geïnteresseerden iets te vergelijken hebben. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen, in nauwe samenwerking met woningcorporatie Wold & Waard. Uiteraard kunnen tijdens de open dag ook de appartementen bezichtigd worden en er is een puzzeltocht. De open dag is op zaterdag 12 november. De Elzenhof in Niekerk opent haar duren van 10.00 – 17.00 uur. De Vijverborg in Zevenhuizen, Het Noaberhuus in Leek en de Ripperdastede in Oldehove zijn van 13.00 – 17.00 uur geopend voor het publiek (www.woldwaard.nl).