Leekster Eagles zegeviert in schuttersfestijn

LEEK Liefst 23 doelpunten zag het publiek in Sportcentrum Leek bij Leekster Eagles-Sporting Harderwijk. Verreweg de meeste (15) kwamen van de gastheren, die dus een heerlijke vrijdagavond beleefden.

Met liefst zeven voltreffers was Luciano Matulessy ontegenzeggelijk ‘man van de wedstrijd’.

De geplaagde keepers van hekkensluiter Harderwijk vallen dit seizoen niet te benijden. Tegen Futsal Texel sneuvelden de voetballers uit de Dolfinarium-plaats zelfs met 21-1!! Een dergelijke monsterscore zat er voor de adelaars van oefenmeester Martijn Alssema niet in, al begonnen ze veelbelovend. In no time had schutter Matulessy namelijk een loepzuivere hattrick voltooid: 3-0. Voor rust troffen ook de weer van stal gehaalde Bas Lulofs, Delano Dussel en Stefan Brouwer doel. Omdat de bezoekers tussen de bedrijven door iets terug deden, stond het in de pauze 6-1.

In het tweede bedrijf gunde coach Alssema enkele talenten de nodige speelminuten. Van hen maakte Menco Renkema zijn debuut in de hoofdmacht. Mede daardoor hielden de onverwacht trefzekere Veluwse bezoekers de schade enigszins binnen de perken. Het einde van de amusante vertoning kwam dus bij 15-8.  Behalve uitblinker Matulessy (7) scoorden namens de thuisclub Stefan Brouwer (3), Bas Lulofs, Delano Dussel, Roy de Vries, Erolind Derguti en een bezoeker die zijn eigen doelman het nakijken gaf.

Vrijdag 8 februari hebben de Eagles vrijaf. Op 15 februari reizen ze naar Texel, dat achter koploper HV/Veerhuys tweede staat. De onlangs afgelaste derby Futsal LTC-Leekster Eagles staat gepland voor 1 maart.