Scoor een boek met FC Groningen

OOSTWOLD - Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij slaan de komende weken de handen weer ineen voor het succesvolle leesproject Scoor een Boek!

Verspreid over de hele provincie Groningen gaan ruim 5.000 leerlingen zoveel mogelijk boeken lezen, waaronder leerlingen uit gemeente Westerkwartier. FC Groningen-speler Michael Breij moedigt de kinderen via videoboodschappen aan. In mei sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

‘Scoor een Boek!‘ koppelt voetbal, één van de populairste sporten van de wereld, aan lezen. En dat blijkt al jaren een succesvolle formule te zijn om leerlingen uit groep 5 en 6 met plezier aan het lezen te krijgen. De komende 10 weken gaan leerlingen van basisscholen uit gemeente Westerkwartier zo veel mogelijk boeken lezen. Ze worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Michael Breij.

Op maandagmiddag 4 februari 2019 om 13.30 uur wordt het Scoor een Boek! seizoen in gemeente Westerkwartier afgetrapt op sws de Gavelander te Oostwold door wethouder Elly Pastoor. Tijdens de aftrap geven we het fluitsignaal voor de start, bekijken we een video en gaat de wethouder voorlezen.

In de Rust ontvangen de leerlingen opnieuw een motiverende videoboodschap en is er gelegenheid om te praten over de gescoorde boeken. Na tien weken boeken scoren, is het tijd om de eindscore te onthullen tijdens een sportief afsluitfeest op het voetbalveld.