Mannenkoor en fanfare geven winterconcert

SURHUISTERVEEN - Christelijk mannenkoor Westerlauwers onder leiding van Jan Hibma, geeft samen met het Frysk Senioren Orkest onder leiding van Jouke Hoekstra, op 16 februari een winterconcert in de Flambou te Surhuisterveen.

Beide verenigingen zijn geen onbekenden in de omgeving want hebben in het verleden hier wel vaker concerten gegeven. Het koor en orkest nemen beide een deel van het programma voor hun rekening maar beide clubs geven ook gezamenlijk acte de présence.

Hiermee komen zowel koor- als blaasmuziek liefhebbers volop aan hun trekken. Het concert dat om 20.00 uur begint biedt een avondvullend programma en duurt tot ca 22.00 uur inclusief pauze. Het Frysk Senioren Orkest ( FSO) ca 65 leden speelt in een fanfarebezetting en treedt regelmatig op. Op het programma van het FSO staan onder andere (oude) marsen, ouvertures, koraalbewerkingen, filmmuziek maar ook populaire muziek en originele, moderne werken voor fanfare.

Het Westerlauwers mannenkoor telt ca 110 leden is een bekende in de wijde regio en treedt regelmatig op bij gelegenheden, kerkdiensten en is bekend van hun jaarlijkse druk bezochte adventsconcerten in Surhuisterveen. Het koor heeft inmiddels zes cd’s gemaakt. De toegangsprijs is €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar verkrijgbaar bij de leden van het koor. Primera De Kolk 44 in Surhuisterveen , Boetiek Levend Water Hoflaan 2A Grootegast en uiteraard aan de zaal.

Ook is het mogelijk kaarten te bestellen via website van het koor www.mannenkoorwesterlauwers.nl