Welke jonge voorlezer vertelt het spannendste verhaal?

LEEK/ZUIDHORN - Biblionet Groningen organiseert deze maand de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Er zijn maar liefst 152 schoolkampioenen die tijdens de regionale voorronde hun uiterste best gaan doen om een plek in de provinciale finale te bemachtigen. Vorig jaar werd die finale gewonnen door Eveline Middel van Basisschool Hiliglo uit Holwierde.

Bibliotheek Leek organiseert op woensdagmiddag 6 februari een regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in het RodenburgTheater in Leek. Daar doen de schoolkampioenen van elf basisscholen uit de regio Leek-Marum mee. Een week later, op woensdagmiddag 13 februari is er een regionale ronde in het Cultureel Centrum in Zuidhorn. Ook hier doen de schoolkampioenen van elf basisscholen mee, maar dan uit de regio Grootegast-Zuidhorn.

De jury voor deze voorronde bestaat in Leek uit Cynthia van Putten, raadslid voor VZ Westerkwartier, schrijfster Christine Boomsma, en leesconsulent Henriëtte Bolt. De jury in Zuidhorn bestaat uit Jacqueline Dijkstra, raadslid voor de Christen Unie in de gemeente Westerkwartier, Simke Eding, buurtsportcoach sociaal werk De Schans, en leesconsulent Rommie de Boer.