Veiling voor MFA Rutten

RUTTEN Rutten houdt op zaterdag 30 maart een grote veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan de nieuwe multifunctionele accommodatie.

Het dorp in het kostenplaatje van het nieuwe dorpshuis zelf rond de 140.000 euro ophoesten. De veiling is een van de acties, zegt Guus Loman, voorzitter van de veilingcommissie. ‘We hebben geen doel gesteld aan de opbrengst. We meten ons beslist niet aan Espel waar zo’n veiling 140.000 euro opbracht. Daar kijken we niet naar, maar we hebben met Gilbert Bastiaanssen wel dezelfde veilingmeester.’

De veiling is op de nieuwjaarbijeenkomst in de Stiepe gepresenteerd en inmiddels zijn al 200 kavels ingebracht, weet Loman. ‘Het leeft in het dorp.’ Meest in het oogspringend is dameskalender die het 3+ team van RKO Rutten in een oplage van 25 heeft laten maken. Deze unieke kalender komt in 25 kavels onder de hamer. ‘De dames hebben er zelf niet eens een’, benadrukt Loman.

De veiling is voor jong en oud en voor iedere beurs, zegt Loman. ‘We willen er een gezellige avond van maken voor iedereen. Er zitten ook grotere kavels in zoals een paar hecatere uien rooien.’ Tot 1 maart kunnen kavels ingebracht worden. Daarna wordt het veilingboekje samengesteld, zodat de aanwezigen vooraf kunnen bepalen waar ze op willen bieden. De avond begint met een stamppotbuffet voor 10 euro en om 19.30 gaat de veiling los. Op de site www.ruttennop.nl worden de ingebracht kavels dagelijks bijgehouden.