Ondernemersclubs blijven gescheiden optrekken

LEEK/OLDEHOVE -De vanuit Leek opererende Ondernemers Vereniging Westerkwartier gaat niet actief leden werven in Grootegast, Marum en Zuidhorn.

Dat zegt voorzitter Jan van der Laan van de Leekster ondernemersvereniging die 140 leden telt. De gemeentelijke herindeling was reden voor Bedrijvenvereniging Leek om haar naam per 1 januari om te zetten in Ondernemers Vereniging Westerkwartier.

De voormalige gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn kennen eigen ondernemersverenigingen. Die blijven in tact. ,,De zittende ondernemersverenigingen in deze drie voormalige gemeenten hebben niks van ons te duchten. Wij gaan niet actief op zoek naar ondernemers in Grootegast, Marum en Zuidhorn om ze ertoe te bewegen zich bij ons aan te sluiten’’, zegt voorzitter Van der Laan van Ondernemers Vvereniging Westerkwartier.

,,Als Bedrijvenvereniging Leek waren wij gebonden aan de grenzen van de gemeente Leek. Vanwege de herindeling hebben we gemeend die grenzen los te moeten laten’’, zegt Van der Laan. ,,Ook van buiten Leek-Tolbert kunnen zich nu ondernemers bij ons aanmelden.’’

De uit Oldehove afkomstige voorzitter Jan Mechielsen van Ondernemersvereniging Zuidhorn (60 leden) zegt dat zijn achterban hecht aan het kleinschalige karakter van deze organisatie.