Lezing Digitaal Nalaten in De Schutse

LEEK - Op vrijdag 1 februari (9.30) houdt SeniorWeb Leek & Marum een presentatie in De Schutse met als onderwerp Digitaal Nalaten.

Mensen hebben steeds meer persoonlijke gegevens, voorzien van een wachtwoord, op het internet staan. En ook de toegang tot eigen pc, tablet of smartphone is natuurlijk beveiligd. Uit onderzoek van het landelijk SeniorWeb is gebleken dat maar weinig mensen/senioren stilstaan bij hun digitale nalatenschap.

Tijdens deze boeiende lezing door Renée Kamphuis wordt inzicht verkregen hoe een ieder kan regelen wat er na zijn of haar overlijden moet gebeuren met de toegang tot de eigen apparaten en met de accounts van bijvoorbeeld Google, Microsoft of Apple, en de inloggegevens voor overheidsinstanties, banken en webwinkels. Denk ook aan de verschillende profielen op sociale media, digitale abonnementen of wat er moet gebeuren met e-mailberichten en foto’s. Als alles goed in kaart is gebracht, wordt het voor de nabestaanden een stuk makkelijker de zaken af te handelen.

’s Middags wordt er een inloopspreekuur gehouden waarbij vragen over computer, tablet en smartphone worden beantwoord.