Studenten overtuigen met isolatie-verhaal

ZUIDHORN - Twee studenten bouwkunde van de Hanzehogeschool in Groningen hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar isolatie. „Isolatie is een hot item, het is namelijk heel belangrijk om je huis goed te isoleren! Je kan wel een warmtepomp aanschaffen met zonnepanelen, maar zonder je woning goed geïsoleerd te hebben zal al die gewonnen warmte je huis zo weer verlaten. Goede isolatie is dus stap één voor een duurzamere wereld”, doceert Bram Keuning, één van de studenten.

„Wij hebben onder meer onderzoek gedaan naar het isoleren van bestaande woningen in het Westerkwartier. De resultaten van dit onderzoek en een opstelling van verschillende isolatievormen willen wij graag aan u laten zien. Daarom nodigen wij u uit om op woensdag 30 januari om 20.00 uur deze presentatie bij te wonen in De Woonweter. Na afloop is er ruimte voor vragen en kunt eventueel een afspraak maken met de wooncoaches. Zij kunnen informeren hoe woningen comfortabel, duurzaam, veilig en levensloopbestendig kan maken.”

De Woonweter is gevestigd in de winkel Schuiling Wonen en Slapen aan de Dorpsvenne 2 in Zuidhorn. Speciaal voor de deze avond is de winkel geopend vanaf 19.45 uur. Aanmelden kan via westerkwartier@woonweter.nl. In verband met de beperkte ruimte is opgave noodzakelijk.